O video natečaju Ptice

V času pandemije so sprehodi v naravo, delo na vrtu oz. njivi, igranje, rekreacija v naravi ipd. zelo priporočljivi. Seveda le v družbi družine oz. vsak zase.

Pomlad je začela, z njo so se prebudile tudi ptice. Lepšajo nam dneve s čudovitimi napevi.

Težko je ptice ujeti v fotografski objektiv, še težje jih je dalj časa opazovati iz primerne razdalje in posneti njihovo vedenje, ne da bi jih zmotili pri njihovem trenutnem opravilu. A vredno je poizkusiti, zakaj pa ne.

Kdor si upa, je vabljen pred izziv – posnemi kratek video – o ptici oz. pticah, na katere naletiš na vrtu ali sprehodu v naravi!

Nekaj idej: ptice lahko ujameš v letu ali na krmilnici, med petjem na veji, med dvorjenjem na jezeru ali na morski obali, medtem ko si spleta gnezdo, ko vali jajca, ko v gnezdu čivkajo mladiči ali le ti racajo za mamo ipd. Morda imaš doma kakšno kamero, ki jo lahko nastaviš nad lastovičje gnezdo, pri hiši, garaži itd. in dalj časa snemaš in opazuješ dogajanje.

Ne bo lahko. Za to boš rabil-a veliko mero potrpežljivosti. Težko se je pticam dovolj približati, da bo posnetek dovolj kvaliteten in ptič prepoznaven. A vredno je truda.

Filmček naj ne bo daljši od 2 minut in ne krajši od 30 s. Objavi ga v VIDEO ALBUM PTICE – klikni.

Hkrati pošlji obvestilo o objavi na tamara.celhar(afna)gmail.com. Pripiši svoje ime in priimek ter razred, naslov videa in kraj in datum posnetka. Če znaš filmček obdelati z računalniškim programom, mu kar že dodaj naslov, na konec pa ime in priimek avtorja, razred in datum in kraj snemanja. Če pa ne znaš, nič hudega. V natečaju lahko s svojim posnetkom sodelujejo tudi starši. Povabi jih k sodelovanju.

V kolikor vidiš, da je ptice zelo težko posneti, lahko posnameš tudi samo njihovo oglašanje… video…snemaš naravo, ptice se dejansko ne vidi oz. se ga vidi zelo slabo, se pa ta ptica ali več ptic oglaša. Tudi to bo ok.

Zdaj pa veselo na “lov” za pticami. 

Lahko pa si prej še v živo ogledaš gnezdenje sove velike uharice nekje na Krasu.

Ta vnos je bil objavljen v Video natečaj Ptice. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja