O literarnem natečaju Ptice

V času, ko smo doma zaradi pandemije korona virusa, se nam je življenje malo postavilo na glavo. Naš vsakdan ima drugačen ritem, počnemo stvari, ki jih nismo nikoli, po drugi strani ne smemo početi stvari, ki smo jih običajno počeli. Več časa preživljamo doma, z družino, ne smemo se družiti z vrstniki, učimo se na daljavo, poslušamo razne novice, kaj se dogaja po svetu, kaj v Sloveniji, prežemajo nas razne skrbi, hodimo na sprehode v naravo, več beremo, smo na računalnikih itd.

Vabimo vas, da to kar se vam dogaja v teh dneh, vaša razmišljanja, doživetja doma in v naravi, skrbi, misli glede prihodnosti človeštva in narave zlijete na papir v obliki spisa ali pesmi. Lahko je realistično, doživljajsko ali pa popolnoma domišljijsko oz. fantazijsko.

Vaše prispevke bomo zbirali na tem emailu: tamara.celhar1(afna)gmail.com. Naj bodo zapisani v Word dokumentu. Vsebujejo naj naslov in ime in priimek ter razred avtorja.

Rok oddaje spisa ali pesmi je 24.4.

Sodelujejo lahko učenci in učenke od 4. do 9. razreda.

Morda boste nekateri razredi dobili od razredničark ali učiteljice slovenščine navodilo v okviru pouka slovenskega jezika, da morate kot obvezo, kaj na to temo napisati in sodelovati na natečaju.

Počakajte kak dan na morebitna navodila, sicer pa že začnite razmišljati v tej smeri, kaj bi lahko delili z nami. V kolikor boste navodila dobili tudi od učiteljic, vaš spis ali pesem pošljete njim in na tukaj objavljen email naslov.

Nagrade bodo praktične narave. Zanje bo poskrbel Erasmus+ projektni tim.

Obilo zabave pri literarnem ustvarjanju.

Srečno.

 

Ta vnos je bil objavljen v Literarni natečaj Ptice. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja