O likovnem natečaju PTICE SPOMLADI

Gregorjevo (12.3.), ko se ptički ženijo, je mimo. Prihaja pomlad, čeprav so temperature že nekaj časa pomladne. Vse zeleni, ptički se veselo oglašajo, si dvorijo, pripravljajo gnezda, ptice selivke se vračajo ipd. Kmalu bodo v prvih gnezdih jajčka, izvalili se bodo mladi ptički, prej ali slej zleteli ven iz gnezd ali pa še nekaj časa racali ali plavali naokoli za starši.

Pozivamo vas, da take in podobne motive iz življenja ptic spomladi, preslikaš na risalni list.

Pogoj je, da narišeš oz. naslikaš eno ali več vrst ptic, ki vsaj del leta živijo v Sloveniji oz. jo vsa preletijo v času selitve (ne risati pingvinov, albatrosov ipd.). Več pticah v Sloveniji si lahko preberete na strani Društva za opazovanje in preučevanje ptic Slovenije.

Želja je, da bi v tem natečaju sodelovali vsi učenci naše šole. Zato za dodatna navodila počakaj na svojo razredničarko oz. učiteljico likovne vzgoje. V kolikor do 10.4. od njih ne dobiš dodatnih navodil, se dela lahko lotiš sam.

Slika naj bo na risalnem listu. Lahko je v poljubni tehniki (s svinčnikom, barvicami, temperami, voščenkami itd.). Oz. počakaj na navodila razredničarke oz. učiteljice likovnega pouka za dodatna navodila.

Fotografiraj ali skeniraj svojo risbo oz. sliko in fotografijo naloži:

 

Ko bo spet začel pouk v šoli, risbo prinesi v šolo. Znotraj razreda boste skupaj z učiteljico naredili izbor “najlepših” 5 slik. Te slike se bodo nato potegovale za eno izmed praktičnih nagrad. Ocenila jih bo komisija sestavljena iz učiteljev v Erasmus+ projektu in učiteljice likovnega pouka.

V najkrajšem roku za tem bo razglasitev rezultatov. Objavili jih bomo tu na tej spletni strani in v Erasmus+ kotičku v šoli.

ROK ODDAJE FOTOGRAFIJE RISBE OZ. SLIKE … 24.4.2020 (naloži 1 izmed fotoalbumov). 

V spodnjem sprednjem desnem kotu risalnega lista naj bo jasno zapisano tvoje ime, priimek in razred.

Sliko tudi poimenuj. V naslovu slike naj bo ime vrste ptice, ki si jo narisal-a. Ta naslov zaenkrat napiši na zadnjo stran risalnega lista.

Uživaj v ustvarjanju:) 

Ta vnos je bil objavljen v Likovni natečaj "Ptice spomladi". Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja